Paper estratègic

La implantació de grans eixos de comunicació és essencial per cohesionar el territori i impulsar el dinamisme econòmic. En aquest context, Barcelona és un node principal de la xarxa europea d’Alta Velocitat ferroviària, cofinançada per la Unió Europea. Des de febrer de 2008 funciona el servei de Barcelona a Madrid, amb final provisional a l’estació de Sants, en només 2 hores i 30 minuts. El 8 de gener de 2013, s’inaugurava el tram de la línia Barcelona-Sants fins a Figueres i el 15 de desembre del mateix any, els serveis directes a París i Lyon.

El servei regional d’altes prestacions que uneix Barcelona amb Lleida, Tarragona, Girona i Figueres, revolucionarà el concepte metropolità de Barcelona. Els temps de viatge es redueixen, es multipliquen els trens disponibles i es redueixen també els preus per anar al sud de França i la Costa Blava. Ara amb temps de viatge inferiors,- Barcelona amb Tarragona en 31 minuts, Girona en 38 minuts, Lleida, en menys d’una hora, Perpinyan en 1 hora i 19 minuts- podem fer viatges de negocis, d’esbarjo, de compres i des de casa a la feina o als centres d’estudis de forma ràpida i eficaç.

Connectades les dues xarxes d’alta velocitat més grans d’Europa gràcies a l’aliança estratègica de les empreses ferroviàries Renfe i SNF. Des del desembre de 2013 és possible connectar 17 ciutats d’Espanya i França sense transbord ni canvi d’ample de via. Barcelona-Tolosa de Llenguadoc, en 3 hores amb parada a Carcassone. Barcelona-París, en 6 hores i 25 minuts, Madrid-Marsella, en 7 hores, i Barcelona-Lió, en menys de 5 hores. En aquest context, Barcelona vol a reafirmar-se com a plataforma internacional d’activitat econòmica i contribuir a crear un mapa de regions europees interconnectades.

ESPAÑA-FRANCIACONTACTAR | AVÍS LEGAL