Comença la urbanització dels carrers a l’entorn de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet per millorar l’espai urbà a l’entorn de l’estació de la Sagrera


Els treballs, impulsats per Barcelona Sagrera Alta Velocitat per encàrrec de l’Ajuntament, compten amb una inversió de 1,7 M€ i acabaran a principis de 2022.


Barcelona continua amb les obres de transformació urbana entorn a l’estació de la Sagrera, amb la urbanització dels carrer a l’entorn de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet, entre els carrers Camp del Ferro i Ferran Turné, per millorar l’espai urbà i dinamitzar l’àrea de transformació que envolta la futura estació.

Aquest dilluns s’inicien els treballs impulsats per Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per encàrrec de l’Ajuntament per continuar amb les obres de transformació urbana ubicada en l’àrea de transformació de la futura estació de la Sagrera, a Sant Andreu. Es preveu millorar la mobilitat del vianant i dotar d’un alt grau de qualitat a la urbanització de l’àmbit amb noves zones d’estada, nou arbrat i mobiliari urbà.

Es tracta de la urbanització dels carrers a l’entorn de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet, entre els carrers Ferran Turné i Camp del Ferro. L’objectiu principal és millorar l’espai urbà, dinamitzar aquest àmbit i endreçar la situació actual força perjudicada a conseqüència de les obres de construcció de l’estació, que segueixen avançant a dia d’avui.
Aquesta urbanització compta amb un pressupost d’1,7 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta 0,21 i 1,50 provenen de les quotes urbanístiques derivades del sector en transformació de l’Entorn Sagrera. La previsió és que les actuacions finalitzin durant el segon mes de 2022.

L’actuació afavorirà la mobilitat a l’interior de l’àmbit per a l’ús exclusiu del vianant i per al pas de vehicles d’emergència mitjançant voreres amples i zones d’estada, a l’entorn de la biblioteca La Sagrera-Marina Clotet i la parcel·la de nova edificació que s’està executant.

Una nova plaça ocuparà tot l’espai situat entre la biblioteca i el tancament d’obra (est), edificacions existents (oest), i els carrers Camp del Ferro (nord) i Ferran Turné (sud), amb una amplada d’uns 30 m i una longitud d’aproximadament 135 m.

La plaça serà de sauló a la zona central i de parterres verds als laterals, únicament interromputs a l’alçada del carrer Pere Terré i Domènech, on es dóna continuïtat al paviment existent del carrer. A la zona central s’hi plantaran principalment tipuanes i pollancres als parterres laterals.

En tota l’actuació es preveu implantar arbrat nou d’alineació, mobiliari i nou enllumenat amb òptica de led sobre columna per dotar a la urbanització de l’àmbit d’un alt grau de qualitat.

Per davant del tancament de xapa grecada, en el límit de les obres del corredor ferroviari, es disposarà un parterre de 0,5 m d’amplada i un tancament de malla metàl·lica de 2 m d’alçada per facilitar el desenvolupament d’heura amb l’objectiu d’aconseguir un mur enjardinat.



CONTACTAR | AVÍS LEGAL