ACABADA LA URBANITZACIÓ A L’ENTORN DE LA BIBLIOTECA LA SAGRERA-MARINA CLOTET


Barcelona Sagrera Alta Velocitat ha actuat amb una inversió de 1,7 M€ per millorar l’espai urbà entorn a l’equipament amb noves zones d’estada i dinamitzar l’àrea de transformació que envolta la futura estació de la Sagrera.


Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per encàrrec de l’Ajuntament ha finalitzat les obres de transformació urbana entorn a l’estació de la Sagrera, amb la urbanització dels carrers a l’entorn de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet, entre els carrers Camp del Ferro i Ferran Turné, per millorar l’espai urbà, dinamitzar aquest àmbit i endreçar la situació força perjudicada a conseqüència de les obres de construcció de l’estació, que segueixen avançant a dia d’avui.

L’actuació afavoreix la mobilitat a l’interior de l’àmbit per a l’ús exclusiu del vianant i per al pas de vehicles d’emergència mitjançant voreres amples i zones d’estada, a l’entorn de la biblioteca La Sagrera-Marina Clotet i la parcel·la de nova edificació que s’està culminant.

Una nova plaça ocupa tot l’espai situat entre la biblioteca i el tancament d’obra (est), edificacions existents (oest), i els carrers Camp del Ferro (nord) i Ferran Turné (sud), amb una amplada de fins a 30 m i una longitud d’aproximadament 135 m.

La plaça és de sauló a la zona central i de parterres verds als laterals, únicament interromputs a l’alçada del carrer Pere Terré i Domènech, on es dóna continuïtat al paviment existent del carrer. A la zona central s’hi han plantat tipuanes i als parterres laterals pollancres.

En tota l’actuació s’ha plantat arbrat nou, mobiliari i enllumenat amb òptica de led sobre columna. Per davant del tancament de xapa grecada, en el límit de les obres del corredor ferroviari, hi ha un parterre de 0,5 m d’amplada i un tancament de malla metàl·lica de 2 m d’alçada per facilitar el desenvolupament d’heura amb l’objectiu d’aconseguir un mur enjardinat.

El pressupost ha sigut d’1,7 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’aportat 0,21 i 1,50 han estat de les quotes urbanístiques provenen de les quotes urbanístiques girades als promotors del PAU.1 del Sector Entorn Sagrera.CONTACTAR | AVÍS LEGAL