El model ferroviari de la xarxa

Barcelona disposarà de dues grans estacions intermodals amb servei d’Alta Velocitat connectades per un nou túnel que discorre 5,6 km per sota dels carrers de Provença i de Mallorca.

L’estació de Sants, al sud de la ciutat (en funcionament) serà la base dels serveis ferroviaris internacionals que entrin pel nord de la ciutat i tinguin final a Barcelona.

La Sagrera, al nord de la ciutat (amb la primera fase en construcció) ho serà dels trens que vinguin de la Península i tinguin final a Barcelona. Tots els serveis que passin per la ciutat tindran parada a les dues estacions, encara que no tinguin final.

Aquest sistema amb dues estacions en els extrems de Barcelona, té importants avantatges d’accessibilitat. Els viatgers disposaran de dues parades dins de la ciutat, totes dues amb bones connexions amb la xarxa de Rodalies i de Metro, i podran escollir aquella que els sigui més adient en funció del seu origen o de la seva destinació.

El nou túnel que unirà les dues estacions i que des del 26 de juny de 2011 travessa la ciutat, permet eliminar el trànsit de trens de llarga distància del túnel del carrer d’Aragó, d’ús exclusiu per a Rodalies.

model1CONTACTAR | AVÍS LEGAL