Segona fase del desviament ferroviari en La Sagrera


Durant aquest cap de setmana Adif posarà en servei la segona fase de la variant ferroviària d’ample convencional en l’entorn de La Sagrera.


L’entrada en funcionament del nou traçat permetrà alliberar l’espai necessari per a la construcció de la futura estació.

La primera fase del desviament ferroviari va consistir en el trasllat de les dues vies de la línia Barcelona-Portbou i es va realitzar durant els dies 22 i 23 de maig. Les vies de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet es traslladaran en dues fases per a minimitzar les afeccions al servei ferroviari.

El pròxim cap de setmana es realitzarà el desplaçament de la via que utilitzen habitualment els trens que circulen sentit Barcelona de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet. Les operacions culminaran el cap de setmana dels dies 17 i 18 de juliol amb el trasllat de la via sentit Mataró.

Per al desviament de les dues vies cap al costat muntanya des del seu actual emplaçament en el costat mar s’ha construït una variant de 1.337 m de longitud, des de la sortida de l’actual cobertura en el Clot fins a l’entorn de la bifurcació de La Sagrera, situada en el sector de Riera d’Horta – Ronda de Sant Martí.

Enllaços relacionats:

Veure notícia d’Adif

Una fotografia de la zona abans del desviamentUna fotografia de la zona antes del desvíoCONTACTAR | AVÍS LEGAL