S’inicia el muntatge del nou pas provisional de vianants que creua les vies a Sant Andreu


El pas provisional per a vianants, que entrarà en funcionament abans de l’inici del proper curs escolar, suposa una millora en la connexió del barri de Sant Andreu i l’àmbit de la Maquinista


Barcelona Sagrera Alta Velocitat ha començat a muntar avui la primera de les dues estructures metàl·liques que conformen el nou pas provisional per a vianants que connectarà els carrers de Joan Comorera i de Sao Paulo, al districte de Sant Andreu. Es tracta de la passarel·la del costat mar, entre els túnels ferroviaris actualment construïts i el carrer Ferran Junoy.

Amb motiu d’aquesta operació, la rampa situada en la cruïlla dels carrers Ferran Junoy i Sant Adrià d’accés a la Ronda de Dalt i a les autopistes quedarà tallada entre les 11 i les 15 hores aproximadament. Aquesta afectació ha estat senyalitzada prèviament des dels dies anteriors al tall, així mateix, queda afectat l’accés al centre comercial La Maquinista des del vial de Ferran Junoy en l’horari indicat.

La passarel·la del costat muntanya, entre els túnels ferroviaris actualment construïts i el carrer Fernando Pessoa, es muntarà la nit del 3 al 4 de juliol, aprofitant la interrupció nocturna del servei ferroviari, a partir de les 23 hores aproximadament.

La construcció d’aquest pas suposa una millora en la connexió del barri de Sant Andreu i l’àmbit de la Maquinista que va quedar interrompuda amb motiu de les obres de l’estació de Sant Andreu Comtal. L’objectiu és que abans de l’inici del proper curs escolar el pas entri en servei.

El pas provisional, de tres metres d’amplada lliure, serà apte per a persones amb mobilitat reduïda i disposarà d’il·luminació nocturna. Consisteix en una rampa d’accés continuació del carrer de Joan Comorera, una primera passarel·la sobre les vies d’Adif, un tram pavimentat sobre les cobertures del ferrocarril ja construïdes i una segona passarel·la sobre una via ferroviària d’accés al taller Talgo i sobre el vial segregat inferior del carrer Ferran Junoy.

L’Ajuntament de Barcelona ha finançat la construcció d’aquest pas provisional, en execució per l’empresa constructora Copcisa, per un import de 352.341,72 € d’euros, IVA no inclòs.CONTACTAR | AVÍS LEGAL