“Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona”


L’ex director general de Transports de la Generalitat, Jordi Julià, reivindica l’estació al llibre “Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona”


L’operació de la Sagrera-Sant Andreu constitueix una infraestructura imprescindible per absorbir i distribuir eficaçment el trànsit ferroviari de la ciutat de Barcelona i del territori català en general. Així ho reivindica l’enginyer de Camins i ex director general de Transports de la Generalitat de Catalunya, Jordi Julià, en el seu nou llibre “Sagrera i la xarxa ferroviària a Barcelona”.

Jordi Julià, és enginyer de camins, canals i ports. Ha estat director general de Transports i Ports de la Generalitat de Catalunya i d’Ifercat i ha participat professionalment en la planificació i el desenvolupament de la xarxa ferroviària i de transport públic de Barcelona des de 1989 fins l’actualitat.

Amb una gran profusió de fotografies i il·lustracions, aquesta obra explica la seqüència de fets i decisions que ha convertit l’estació de Sagrera en la resposta a molts dels reptes que la ciutat té plantejats per al futur.

Des de l’arribada del ferrocarril a Espanya a mitjan segle XIX i l’embolic de l’ample de via, fins al debat recent sobre el pas de l’alta velocitat per la ciutat de Barcelona, la història de la xarxa ferroviària al nostre país no ha estat exempta de vicissituds. Mitjançant un repàs minuciós d’aquests problemes i de les solucions amb què s’hi ha anat responent, Jordi Julià Sort ens ofereix la crònica de les múltiples interseccions entre el procés d’urbanització, el desplegament de les infraestructures i la construcció de la xarxa ferroviària a Barcelona, així com de les implicacions que això ha tingut sobre tot el territori de Catalunya.

“Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona” mostra les oportunitats que l’estació de Sagrera representa per a una ciutat com Barcelona, que ha viscut una transformació urbanística excepcional en els darrers anys.

Enllaços relacionats:

Veure fitxa tècnica
L’Entrevista al 3/24 amb Montse Jené
Presentació al Saló Internacional de la Indústria Ferroviària BcnRail, 19 de novembre, 15.30h Rail Corner

"Sagrera i la Xarxa Ferroviària de Barcelona". Editen: Viena Edicions, Barcelona Sagrera Alta Velocitat i Ajuntament de Barcelona"sagrera y la red ferroviaria de Barcelona". Editan: Viena Edicions, Barcelona Sagrera Alta Velocitat i Ajuntament de BarcelonaCONTACTAR | AVÍS LEGAL