Proves de la SNCF per a la connexió amb França


Les proves amb trens d’alta velocitat de la companyia francesa SNCF s’intensifiquen per obrir la connexió Barcelona-París a l’abril


Aquest dimarts el primer tren d’alta velocitat de la companyia francesa SNCF va travessar les obres de l’estació de la Sagrera i va arribar a la de Sants.

Amb l’inici d’aquestes primeres comprovacions amb trens sense viatgers es busca garantir la posada en servei comercial del primer AVE transfronterer que està previst es posi en servei el proper mes d’abril.

RENFE també ha iniciat proves en territori francès dels trens que utilitzarà per explotar l’AVE a França, circulant en el tram comprès entre les ciutats de Belfort i Mulsouse, a l’Est de França. També ho farà entre Lió i Avinyó.

Una de les tasques més complexes a la qual s’enfronten ambdues empreses ferroviàries és adaptar i homologar els trens als 2 costats del Pirineus perquè tant el sistema d’electrificació com la senyalització són diferents. Les 2 companyies estan formant al personal i definint els serveis que es prestaran. També s’ha inclòs al programa de formació dels maquinistes de RENFE la llengua francesa, així com entre la tripulació.

Tren de Alta Velocidad de la copmpañía francesa SNFC en pruebas. Fotografía: El PeriódicoTren d'Alta Velocitat de la companyia francesa SNCF en proves. Fotografia: El PeriódicoCONTACTAR | AVÍS LEGAL