CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE BARCELONA SAGRERA ALTA VELOCITAT


El Consell d’Administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, SA s’ha reunit en sessió ordinària aquesta tarda a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya.


La societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat ha celebrat aquesta tarda una Junta General Extraordinària d’Accionistes per acordar la incorporació dels nous consellers en representació de la Generalitat de Catalunya, d’Adif i de Renfe-Operadora. A continuació, ha tingut lloc el Consell d’Administració.

En la reunió de la Junta General han estat nomenats a proposta de la Generalitat de Catalunya, l’honorable conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i Andreu, com a nou vicepresident primer de la Societat i com a vocals, Albert Castellanos i Maduell, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació per la Generalitat de Catalunya; Berta Barrero Vázquez, directora general d’Operacions, a proposta de Renfe-Operadora i Isabel Pardo de Vera Posada, a proposta de l’Adif.

També s’ha renovat parcialment la Comissió Executiva, de la que formaran part a partir d’ara: Berta Barrero Vázquez per Renfe-Operadora, Manuel Valdés per l’Ajuntament de Barcelona i Jorge Ballesteros Sánchez per l’Adif AV. Completen la Comissió, Elena González Gómez per l’Adif i Ricard Font i Hereu per la Generalitat de Catalunya, nomenats anteriorment.

En la sessió del Consell d’Administració, el director general de BSAV, Joan Baltà, ha informat sobre l’estat actual de l’operació urbanística i patrimonial de la Societat i Adif ho ha fet dels projectes i obres de les estacions i infraestructures ferroviàries.

Seguidament s’han aprovat, un Conveni entre la Societat, Adif i Adif AV per a la transmissió de sòls alliberats de l’ús ferroviari i dos acords marc de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i Bagursa per a l’execució, desenvolupament i finançament de diverses actuacions urbanístiques en l’àmbit de la Sagrera – Sant Andreu. Aquests acords i diverses transmissions patrimonials permetran la construcció de 418 habitatges nous, dels quals el 75% seran de protecció oficial.

També s’ha pres el compromís de dur a terme reunions mensuals per part d’una comissió executiva on es puguin compartir les dades referents a aquest projecte.

Finalment, s’ha procedit a la formulació i aprovació dels comptes anuals i a la presentació de l’informe de gestió de l’exercici 2015.

Després d’atendre als mitjans, Josep Rull acompanyat de Ricard Font i Ada Colau amb Janet Sanz han visitat les obres de l’estació de la Sagrera amb entitats veïnals i col.legis professionals acompanyats per tècnics d’Adif i de BSAV.

Veure notícia Ajuntament de Barcelona.

Veure notícia Generalitat de Catalunya.

Consell d'Administració Consejo de AdministraciónCONTACTAR | AVÍS LEGAL