Foment i Ajuntament garanteixen el desenvolupament de La Sagrera


L’alcalde, Xavier Trias, i el president d’Adif, Gonzalo Ferre, han signat, en un acte presidit per la ministra de Foment, Ana Pastor, un protocol d’intencions que garanteix el desenvolupament de la construcció de la nova estació de la Sagrera


L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president d’Adif, Gonzalo Ferre, han signat aquest matí, en un acte presidit per la ministra de Foment, Ana Pastor, un protocol d’intencions que garanteix el desenvolupament de la construcció de la nova estació de la Sagrera.

A l’acte també han assistit el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Rafael Catalá, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i el president de Renfe Operadora, Julio Gómez-Pomar.

La signatura del protocol és fruit del consens aconseguit entre Foment, a través d’Adif, i l’Ajuntament de Barcelona per garantir la viabilitat de les obres de l’estació de La Sagrera. Aquest acord es basa en l’optimització del projecte per racionalitzar el seu cost, mantenint la funcionalitat i operativitat ferroviària de l’estació intermodal i defineix un nou model de finançament basat en la gestió de la superfície comercial que inclou la participació d’un inversor privat.

Els principals resultats del consens aconseguit entre les administracions, situen el cost de l’estació entorn de 650 milions d’euros, en front als 800 previstos, i estableixen la participació d’un inversor privat, que finançarà part del projecte a partir de l’explotació de les zones comercials de l’estació de la Sagrera.

Paral·lelament, es comprometen a ajustar els costos corresponents a la urbanització de l’àmbit La Sagrera-Sant Andreu i els de la resta de les obres ferroviàries; així com a desenvolupar un calendari d’actuacions, tenint prioritat l’inici de les obres de l’estació de Sant Andreu Comtal.

Enllaços relacionats:

Veure notícia del Ministeri de Foment
Veure notícia de l’Ajuntament de Barcelona

Firma del protocolo entre el Ministerio de Fomento y el Ayuntamiento de BarcelonaSignatura del protocol entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de BarcelonaCONTACTAR | AVÍS LEGAL