EL MINISTRE DE FOMENT SUPERVISA L’INICI DE LES OBRES DELS ACCESSOS A L’ESTACIÓ DE LA SAGRERA


Els treballs que s’han reactivat permetran culminar l’execució de les vies definitives al pas per l’estació, així com els vials i obres d’urbanització


El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, han visitat avui les obres d’execució de l’estructura de l’estació de la Sagrera i del col·lector de la Rambla de Prim, ja en marxa i ha anunciat la reactivació de les obres d’accessos a l’estació.

Les obres del projecte d’accessos comprenen, entre d’altres, la reubicació a la seva posició definitiva per l’interior de l’estació dels corredors de Rodalies de la xarxa convencional de les línies R1 (Barcelona-Mataró) i R2 (Barcelona-Granollers-Sant Celoni), així com de les línies regionals R13, R14, R15 i R16. En l’última fase es procedirà a la posada en servei del corredor d’alta velocitat, també per l’interior de la futura estació. Les primeres actuacions que es van a realitzar consisteixen en treballs d’arqueologia i, especialment, en la connexió del referit col·lector de la Rambla Prim, essencial per a la continuació dels treballs i les obres dels quals es troben actualment al 80% d’execució, amb la previsió de culminar el cos principal i l’entroncament a la zona d’aigües a baix durant el proper mes de juny, segons la planificació prevista.

Pel que fa a l’obra del sector de Sant Andreu, l’auditoria realitzada per Adif Alta Velocitat ha conclòs la necessitat de rescindir el contracte vigent per a l’execució de les obres del sector Sant Andreu. Quan conclogui, el compromís és licitar de nou un contracte acotat pel que és més urgent i necessari: la construcció de l’estació de Sant Andreu Comtal i la platja de vies d’estacionament, amb l’objectiu de descongestionar l’estació de Sants.

Una vegada afrontada la represa de les obres de la Sagrera, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Govern es tornaran a reunir per afrontar el nou escenari i dur a terme la reformulació dels acords i els nous compromisos de cara a la finalització de l’actuació.

Veure notícia Adif Alta VelocidadCONTACTAR | AVÍS LEGAL