EL MINISTRE DE FOMENT SUPERVISA L’INICI DE LES OBRES DEL COL·LECTOR DE PRIM


El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, juntament amb la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz i Enric Millo, delegat de Govern a Catalunya, han visitat avui les obres d’execució del col·lector de Rambla de Prim, una actuació imprescindible per desencallar les obres de l’estació de la Sagrera.


L’execució d’aquest projecte representa una fita imprescindible per executar l’accés de la línia ferroviària Barcelona-Mataró a la nova estació, així com per a altres estructures associades. L’actual emplaçament del col·lector interfereix amb la futura disposició de les vies ferroviàries i la urbanització d’aquest sector.

La reposició del col·lector de Prim, que suposa una inversió de 10,5 milions d’euros, tindrà una longitud total de 493,3 m, dividit en quatre trams i finalitzarà en 13 mesos, encara que hi ha una segona fase de l’obra que es compatibilitzarà també amb els nous corredors ferroviaris dels accessos a l’estació de la Sagrera i una tercera que es farà abans de l’entrada en servei del col·lector.

Després de creuar sota la plataforma ferroviària discorrerà per la Rambla Prim fins a la intersecció amb la canalització existent al carrer Santander. Les actuacions a desenvolupar es completaran amb l’execució de les connexions necessàries aigües a dalt del col·lector de la Rambla Prim, la qual cosa permetrà la posada en funcionament de la xarxa global de clavegueram en la seva nova configuració en aquest sector.

Aquest nou col·lector connectarà amb els de els carrers Onze de Setembre, Riera d’Horta i Josep Soldevila, les estructures de la qual sota la plataforma ferroviària ja han estat executades per Adif Alta Velocitat. També es realitzarà el tancament del by-pass construït en la canalització procedent de Onze de Setembre.

De la Serna també ha informant que es preveu que les obres de l’estació de la Sagrera acabin en el tercer trimestre de 2020.

Veure notícia Ajuntament de Barcelona

Veure notícia Ministeri de FomentCONTACTAR | AVÍS LEGAL