CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE BARCELONA SAGRERA ALTA VELOCITAT


El Consell d’Administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat s’ha reunit en sessió ordinària aquesta tarda a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya.


En la sessió del Consell d’Administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, celebrada aquesta tarda, han estat nomenats: com a president de la Societat, Pedro Saura García, secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment; com a vicepresident primer, Damià Calvet i Valera, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; com a vicepresidenta tercera, Isabel Pardo de Vera Posada, presidenta d’ADIF; i els vocals: Alfredo Cabello Amézaga, director de Patrimoni d’Adif; Manuel Villalante i Llauradó, director general de Desenvolupamet i Estratègia de Renfe-Operadora, Francesc Sutrias i Grau, director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Entre els punts tractats en la reunió, destaca la informació facilitada per Adif Alta Velocidad al conjunt dels socis de l’estat general dels projectes i les obres actualment en marxa, entre les quals destaquen les de l’estructura de l’estació de la Sagrera i accessos i del col·lector de la Rambla Prim. En aquest sentit, també s’ha informat de la licitació a curt termini de les obres per a la construcció de la nova estació de rodalies de Sant Andreu Comtal.

També s’ha tractat la situació actual dels projectes per a la construcció de un nou taller d’Alta Velocitat en el sector de Sant Andreu i per a l’adequació del taller de trens Regionals i el seu entorn.

D’altra banda, durant el Consell d’Administració també es han abordat assumptes referits a la situació econòmica i financera de BSAV, així com formulat els comptes de l’exercici de 2017. A més es ha informat de l’estat de l’operació urbanística i patrimonial de la societat, dels projectes i obres pendents i de les propostes per al seu finançament. Així mateix, s’han tractat propostes per garantir la sostenibilitat financera durant els exercicis de 2018 i 2019.

Finalment, en roda de premsa, el Govern, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han acordat avui donar un nou impuls a les obres de l’estació de la Sagrera de Barcelona. Adif i el Ministeri de Foment també s’han mostrat oberts al fet que el projecte constructiu d’arquitectura i instal·lacions de l’estació de la Sagrera es treballi des de Barcelona Sagrera Alta Velocitat.

Veure notícia del Ministeri de Foment
Veure notícia de betevé

Consell d'Administració Consejo de AdministraciónCONTACTAR | AVÍS LEGAL