Barcelona Sagrera Alta Velocitat subscriu un nou crèdit


El nou crèdit, subscrit per 270 milions d’euros, permet continuar amb les actuacions urbanístiques i ferroviàries en la Sagrera.


El Consell d’Administració de la Barcelona Sagrera Alta Velocitat, celebrat el passat mes de juliol, va acordar la contractació d’un nou crèdit per un import de 270 milions d’euros, amb la finalitat d’avançar en el desenvolupament de les actuacions ferroviàries i urbanístiques de l’àmbit de Sant Andreu – la Sagrera.

L’obtenció d’aquest nou crèdit, signat el 30 de juliol, ho subscriuen les entitats financeres: CaixaBank, BBVA, Santander, Bankia i ICO, que participen amb un 20% cadascuna. El préstec substitueix el signat en 2009 de 350 milions d’euros, que disposava d’un termini d’amortització de cinc anys.

Amb la nova operació, Barcelona Sagrera Alta Velocitat refinancia els 200 milions d’euros que havia disposat del crèdit anterior i aconsegueix 70 milions addicionals per escometre les inversions que resten, amb un termini d’amortització fixat en sis anys, dos de carència i un interès sensiblement millor respecte al pactat en 2009.

Fins avui, en l’àmbit de Barcelona Sagrera Alta Velocitat s’han executat, l’enderrocament de l’antiga estació de mercaderies de la Sagrera, la construcció de la plataforma d’alta velocitat i les cobertures ferroviàries del sector de Sant Andreu. També s’han redactat els projectes d’urbanització d’Entorn Sagrera, Colorantes i la redacció del Projecte del Parc del Camí Comtal, entre d’altres.

Al juliol de l’any passat, Foment, a través d’Adif, i l’Ajuntament van acordar ajustar el cost de l’Estació de la Sagrera entorn de 650 milions d’euros, enfront dels 800 previstos. Les obres es van reprendre el passat mes de març i han continuat sense interrupció durant les vacances estivals.

Estat de les obres d'excavació de l'estructura de l'Estació, durant el mes d'agostEstado de las obras de excavación de la estructura de la Estación, durante el mes de agostoCONTACTAR | AVÍS LEGAL