Adif licita la construcció de la futura estació intermodal de la Sagrera


Amb aquesta licitació, de més de 677 milions de euros, Adif iniciarà la construcció de l’estructura i els accessos a l’estació


El Consell d’Administració d’Adif, ha aprovat avui la licitació de les obres de construcció de l’estructura i els accessos de l’estació de la Sagrera per un import global superior als 677 milions d’euros.

El contracte per a l’execució de l’estructura de la nova estació té un pressupost de licitació de més de 417 milions d’euros. Aquestes obres comprenen ademés de la construcció de l’estructura de l’estació, totes les actuacions necessàries per a la realització de les obres d’infraestructura, via i edificació, com són els moviments de terra, les obres de drenatge, les estructures, la reposició dels serveis afectats i les instal·lacions ferroviàries de la linia convencional fins a la seva posada en servei.

El contracte per a la construcció dels accessos a l’estació, tant ferroviaris com viaris i part de l’estructura de l’estació d’autobusos, té un pressupost de licitació de gairebé 260 milions d’euros. Aquestes obres es desenvoluparan entre el pont de Bac de Roda fins a la futura estació de la Sagrera, amb una longitud de 220 m, i des d’aquest punt fins el Triangle Ferroviari, amb una longitud de 780 m. En el tram de Bac de Roda s’ha incorporat la cobertura de les vies ferroviàries entre la boca del túnel del Clot (al carrer d’Espronceda) i la futura estació de la Sagrera. Després de l’estació, està projectada una àrea logística d’ample internacional per a l’estacionament i manteniment dels trens.

L’alcalde de Barcelona ha visitat la seu de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, el mateix dia que es licita “l’obra pública més important i transcendent per a Barcelona, per a l’Àrea Metropolitana i per a Catalunya” i ha qualificat el fet com un “dia històric”, en un acte d’agraïment a tots els que han fet possible aquesta realitat.

Enllaços relacionats:

Veure notícia del Ministeri de Foment
Veure notícia de l’Ajuntament de Barcelona
Veure notícia d’Adif

El alcalde de Barcelona visita la Sociedad el día en el que Adif licita la estación intermodal e la Sagrera.L'alcalde de Barcelona visita la Societat el dia en el que l'Adif licita l'estació intermodal de la SagreraCONTACTAR | AVÍS LEGAL