Adif inicia l’excavació de l’estructura de l’estació


Després de realitzar-se els primers sondejos per conèixer la composició del subsòl comencen els treballs d’excavació on s’alçarà l’estació.


Adif Alta Velocitat ha iniciat els treballs d’excavació més complexos de les obres que consisteixen en la construcció de la cubeta central de l’estació de la Sagrera. En aquesta nova fase del conjunt d’obres, els treballs se centraran en l’excavació per sota del nivell freàtic fins a aconseguir 16 metres sota la cota de carrer, la qual cosa obliga a bombar l’aigua del subsòl contínuament amb 44 potents bombes extractores instal•lades des del passat estiu al llarg de la zona d’excavació.

L’estructura central de l’estació de la Sagrera té una longitud de 550 m, una amplada de 130 m i una profunditat actualment de 6 m des del nivell del carrer, per això està previst buidar 410.000 m3 de terres i materials. Unes pantalles de formigó que arriben fins als 30 metres de profunditat, ja executades, emmarquen i fixen el terreny en els dos costats de la cubeta, el de la Sagrera i el de Sant Martí entre els ponts de Bac de Roda i del Treball Digne. Tenint en compte la pressió de l’aigua i el terreny, l’estació s’aixecarà sobre una llosa gegant de formigó de 40.000 metres quadrats i 4 metres de gruix.

Enllaços relacionats:

Veure notícia d’Adif

Despliegue de camiones en la zona de la excavaciónDesplegament de camions a la zona d'excavacióCONTACTAR | AVÍS LEGAL