Adif comença a desviar vies per construir els accessos a la Sagrera


Adif ha iniciat els treballs previs per al desviament de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, per construir els accessos a la futura estació de la Sagrera.


Adif està realitzant les operacions per al trasllat de les dues vies generals de la línia convencional que permetrà alliberar l’espai necessari per a la construcció de les estructures corresponents a la futura configuració del corredor ferroviari en aquest sector. L’actuació consisteix en la creació d’un nou traçat de quatre-cents metres, entre la Rambla de Prim i l’accés al triangle ferroviari de la Sagrera, que substituirà a l’existent.

Els treballs es duran a terme en horari nocturn per minimitzar les afeccions al tràfic ferroviari, i s’establirà de forma temporal la circulació per una via. Per això, les diferents operacions s’han dividit en tres fases, la primera de les quals consisteix en la construcció de la part central del nou traçat, mitjançant l’execució de la plataforma i una primera capa de balast sobre la qual s’assenta la via, la col·locació de travesses, el muntatge del carril i l’estès d’una nova capa de balast. En aquesta fase, també es realitza el muntatge dels elements del sistema d’electrificació i es duen a terme operacions prèvies per assegurar els òptims paràmetres geomètrics de les noves instal·lacions.

En les dues fases restants es procedirà a la connexió de la nova variant amb el traçat existent. En la segona fase, prevista per a finals del mes de febrer, es desplaçarà la via direcció Barcelona, i la tercera, prevista per a mitjans del mes de març, consistirà en el trasllat de la via direcció Mataró. Els últims treballs comprendran l’aixecament i desmuntatge de les instal·lacions ferroviàries que ja no estiguin operatives.

Enllaços relacionats:

Veure notícia d’Adif

Muntatge del nou traçat ferroviari de la línia de Barcelona-Mataró-Maçanet en l'àmbit del Triangle FerroviariMontaje del nuevo trazado ferroviario de la línea de Barcelona-Mataró-Maçanet en el ámbito del Triángulo FerroviarioCONTACTAR | AVÍS LEGAL