Adif aportarà 286,5 milions a l’estació de la Sagrera


L’Ajuntament va aprovar ahir cedir a l’Adif els beneficis que generi l’urbanització dels terrenys de l’entorn de la infraestructura ferroviària a canvi de que el gestor públic avanci els 286,5 milions que queden per completar el cost de l’estació


Les administracions ja van acordar el passat mes de maig la manera de finançar els 702,5 milions d’euros que costarà l’estació de la Sagrera. Així, 161 milions d’euros anirian a càrrec del Ministeri de Foment a través dels pressupostos de l’Adif, 255 els aportaria el Ministeri a través de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut de Catalunya i els 286,5 milions restants serian a través dels aprofitaments urbanístics de l’estació.

Finalment Adif avançarà els 286,5 milions d’euros que queden per completar el finançament del projecte de construcció de l’estació intermodal de la Sagrera, a canvi de quedar-se amb els beneficis que generi l’urbanització dels terrenys que es construiran una vegada s’hagi cobert la infraestructura ferroviària. Si els beneficis superen els 286,5 milions, Adif els destinarà a les despeses d’explotació de l’estació i a altres inversions ferroviàries a la ciutat.

Enllaços relacionats:

Veure notícia de l’Ajuntament de Barcelona

Imagen de las obras en ejecuciónImatge de les obres en execucióCONTACTAR | AVÍS LEGAL