Adif Alta Velocidad licita la construcció del col·lector de Prim


El Ministeri de Foment, a través d’Adif Ata Velocidad, ha aprovat la licitació de les obres de construcció del col·lector de Prim, amb un pressupost de 23,6 milions.


El pressupost del projecte ascendeix a 23.604.444,5 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució estimat de 13 mesos. Les obres permetran dur a terme el nou traçat del col·lector, ja que el seu actual emplaçament interfereix amb la futura disposició de les vies ferroviàries i la urbanització d’aquest sector.

La seva execució representa una fita imprescindible que permetrà executar l’accés de la línia ferroviària Barcelona-Mataró a la nova estació, així com altres estructures associades.

El traçat del nou col·lector, que tindrà una longitud total de 493,3 metres en quatre trams, es compatibilitzarà amb els corredors ferroviaris dels accessos a l’estació de la Sagrera. Després de creuar sota la plataforma ferroviària discorrerà per la Rambla Prim fins a la intersecció amb la canalització existent al carrer Santander.

Les actuacions a desenvolupar es completaran amb l’execució de les connexions necessàries aigües a dalt del col·lector de la Rambla Prim, la qual cosa permetrà la posada en funcionament de la xarxa global de clavegueram en la seva nova configuració en aquest sector. Aquest nou col·lector connectarà amb els de els carrers Onze de Setembre, Riera d’Horta i Josep Soldevila, les estructures de la qual sota la plataforma ferroviària ja han estat executades per Adif Alta Velocitat.

També es realitzarà el tancament del by-pass construït en la canalització procedent de Onze de Setembre. A més, els treballs contemplen obres complementàries associades al col·lector, com ara pous de registre, embornals i canalitzacions secundàries.

Enllaços relacionats:

Veure notícia del Ministeri de Foment

El nou col·lector permetrà executar l'accés de la línia ferroviària Barcelona-Mataró a la nova estació, així com altres estructures associades.El nuevo colector permitirá ejecutar el acceso de la línea ferroviaria Barcelona-Mataró a la nueva estación, así como otras estructuras asociadas.CONTACTAR | AVÍS LEGAL