Adif Alta Velocidad licita la construcció d’una zona d’estacionament per a trens a Sant Andreu Comtal


El pressupost de licitació de l’estacionament per a trens d’alta velocitat que se situarà en l’accés als futurs tallers de Sant Andreu Comtal ascendeix a més de 2,6 milions d’euros.


L’objectiu de l’actuació és disposar a la zona nord de Barcelona d’un punt d’apartat i estacionament de trens  per millorar les actuals condicions d’explotació de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Figueres durant el període de transició fins a la finalització de les obres en els sectors de la Sagrera i Sant Andreu.

Els treballs contemplen la construcció d’una platja de vies, connectada a la via imparell de la Línia d’Alta Velocitat mitjançant un desviament o canvi d’agulles ja instal·lat.
La nova zona d’estacionament, que se situarà en l’accés als futurs tallers de Sant Andreu Comtal, disposarà de tres vies, dues d’elles de més de 400 m de longitud útil per a l’estacionament de composicions dobles, i una altra de més de 300 m de longitud per a composicions simples.

Als espais de entre vies s’habilitaran dues andanes tècniques de 267,5 m cadascun, equipats amb preses d’aigua i electricitat per a labors de manteniment dels trens, i a els quals s’accedirà mitjançant un pas de cautxú antilliscant. Així mateix, per facilitar l’entrada i sortida de maquinistes s’executarà una altra andana tècnica de 30 m de longitud.

Les operacions contemplades en el contracte licitat consistiran en el muntatge de via i de la línia aèria de contacte, així com d’altres instal·lacions tècniques, i posteriorment les operacions d’instal·lacions de seguretat i comunicacions i altres sistemes necessaris per a la posada en servei de la nova zona d’estacionament.

Veure notícia Adif Alta Velocitat

En blau la nova zona d'estacionament de trensEn azul la nueva zona de estacionamiento de trenesCONTACTAR | AVÍS LEGAL