Adif adjudica les obres de les instal·lacions de seguretat i comunicaciones d’ample convencional a La Sagrera i Sant Andreu Comtal


El pressupost de l’actuació ascendeix a 22 milions d’euros i garantirà la seguretat i funcionalitat dels equips d’ample convencional durant la construcció de la Línia d’Alta Velocitat.


El Consell d’Administració de Adif va acordar ahir l’adjudicació de les obres d’adaptació de les instal·lacions de seguretat i comunicacions de les línies d’ample convencional a l’empresa Dimotronic. Aquests treballs garantiran la funcionalitat, fiabilitat i seguretat de les línies d’ample convencional que transcorren paral·leles a la LAV en el tram La Sagrera-Nus de la Trinitat durant les obres de construcció del tram de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

El projecte, amb un pressupost de 22.265.655,3 euros, IVA inclòs, contempla actuacions en els sistemes de senyalització i comunicacions, edificis tècnics i obra civil en un tram de 4,4 km entre el pont de Bac de Roda i el Nus de la Trinitat. Les obres comprenen la instal·lació de cabines, tant de caràcter provisional com definitiu, per als enclavaments electrònics en La Sagrera i Sant Andreu Comtal, que estaran dotats de comandament local de tipus videogràfic, i les operacions de modificació per a la seva adequació a les diferents configuracions previstes per a les vies d’ample convencional. Els enclavaments són els sistemes que gestionen totes els senyals, canvis d’agulles i altres dispositius que ordenen els moviments dels trens en els trajectes.

També s’instal·laran circuits de via de audiofreqüència, elements de camp (senyals i accionaments d’agulla), i equips per al subministrament d’energia. Així mateix, es construiran locals tècnics per als equipaments de comunicacions i llocs fixos del sistema tren-terra que permet la comunicació directa entre el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona i el tren.

Enllaços relacionats:

Veure notícia d’Adif

Vista des del pont del Palomar del desviament ferroviari de la línia d'ample convencionalVista des de el puente del Palomar del desvío ferroviario de la línea de ancho convencionalCONTACTAR | AVÍS LEGAL